Aardpeer-Marleen Annema-websize-6398

aardpeer-home-3

wij aardperen staan graag met beide voeten op gezonde grond

Aardpeer verbindt boeren en burgers en brengt bodem en biodiversiteit in balans. Iedereen die wil bijdragen aan een gezond verbruik van de grond, meer soortenrijkdom en een eerlijke verdeling van de aarde kan zich bij ons aansluiten. Aardpeer, samen voor grond. Een vruchtbare bodem voor wie wil investeren in een collectieve en veerkrachtige toekomst.

Aardpeer-Marleen Annema-websize-6923-crop

Op de hoogte blijven van Aardpeer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

wat is
aardpeer?

Aardpeer is een vernieuwend initiatief voor duurzame landbouw, dat tegelijkertijd zo oud is als de aarde zelf. Het begint bij de grond. Daar ligt de basis van ons bestaan, ons voedsel en de manier waarop we met elkaar omgaan. Die basis kan dus maar beter zo gezond en zo rijk mogelijk zijn. Wie nu verantwoord zorg draagt voor de grond, plukt daar later de vruchten van. Via Aardpeer kan iedereen zich verbinden met natuurvriendelijke boeren en nieuwe voedselinitiatieven, die de bodem voeden en waken over de omgeving waarin we geworteld zijn.

Gezonde grond is van ons allemaal. Bij Aardpeer kan dan ook iedereen bijdragen aan de ontwikkeling van ecologische agricultuur en biodiversiteit. Hoe? Door een obligatie te kopen waarmee grond kan worden aangekocht, grond die middels eerlijke pacht ter beschikking wordt gesteld aan natuurvriendelijke boeren en nieuwe voedselinitiatieven. Wie zo’n obligatie koopt, stopt het geld dus direct in de aarde. Daar krioelt het van de bacteriën, ondergrondse bondgenoten die het land bewerken, samen met de boeren.

De oogst is zoveel waardevoller dan financieel gewin. Door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het welbevinden van onze basis, verkleinen we de afstand van boer tot burger en van bodem tot bord, en maken we de betrokkenheid groter. Zo behouden we de aarde voor de generaties na ons. Dat is Aardpeer, samen voor grond: verantwoorde ideeën van betrouwbare bodem.

Aardpeer-Marleen Annema-websize-6001-crop

word ook
aardpeer

Ook aardpeer worden? Deel gezamenlijk in gezonde grond en stel boeren en nieuwe voedselinitiatieven in staat om het land duurzaam te bewerken. Hier lees je hoe je obligaties kunt kopen.

Aardpeer-Marleen Annema-websize-5838

meld je aan

Alleen grond die barst van het leven kun je doorgeven. Word aardpeer en investeer in een vitale wereld – onder én boven de grond.

Aardpeer-Marleen Annema-websize-6030-crop

veelgestelde
vragen

Aardpeer is een samenwerking tussen Herenboeren, Stichting Grondbeheer, Triodos Regenerative Money Centre en Wij.land, organisaties die voortdurend streven naar het verbeteren van onze leefomgeving. Middels obligaties wordt landbouwgrond aangekocht dat via eerlijke pacht beschikbaar wordt gesteld aan natuurvriendelijke landbouwers. Het doel is om de Nederlandse landbouwtransitie te bespoedigen en zoveel mogelijk boeren en nieuwe voedselinitiatieven de kans te geven om de bodem op natuurlijke wijze te bewerken en de biodiversiteit te behouden.

Aardpeer worden is eenvoudig en voor iedereen weggelegd. Of je nu gelooft in de rijkdom van natuurvriendelijke landbouw, graag bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de (klein)kinderen, boeren en nieuwe voedselinitiatieven wilt steunen in de transitie naar bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit (of alles tegelijk), door je aan te sluiten bij Aardpeer stimuleer je de duurzame landbouw in Nederland. Zo draag
je bij aan een waardevolle leefomgeving voor ons allemaal.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aardpeer-Marleen Annema-websize-5680