Isabel Duinisveld – Herenboerderij Aan Den Drecht in Leimuiden (ZH)

locatie
Leimuiden, Zuid-Holland

soort bedrijf
Herenboeren Coöperatie

Isabel is de boer van Herenboeren aan den Drecht in Leimuiden. Isabel kan zichzelf bijna beroemd noemen in het natuurvriendelijke landbouwwereldje. Zo stond ze aan de voet van meerdere initiatieven. En gaf ze les op de bekende boerderijschool Warmonderhof waar ze jarenlang biodynamische tuinders-in-spé de kneepjes van het vak leerde.

Isabel runde 23 jaar lang de tuinbouwbedrijf Eemstuin in provincie Groningen. Momenteel zijn zij en haar partner Idse bezig met het oprichten van een duurzame boerderij in Heemstede. Daarnaast houdt Isabel zich bezig met nog iets heel anders: het reilen en zeilen van Herenboerderij aan den Drecht. Wat houdt dat precies in?

Een herenboerderij is een moderne vorm van een boerenbedrijf waarbij een groep gezinnen om de boerderij heen staat. Zij zijn niet alleen afnemer, maar ook mede-eigenaar van de boerderij. De boerderij produceert op bestelling vlees, groenen en fruit. Precies genoeg om alle monden te voeden.

Op Herenboerderij aan den Drecht wordt geteeld met liefde voor de natuur. Isabel bepaalt samen met 250 gezinnen wat er de grond in gaat. Daarbij zijn ze afhankelijk van de seizoenen en de wens van de groep. Dat is pas ondernemen!

En nee, ze doet het zeker niet alleen! De gezinnen steken samen met haar de handen uit de mouwen. Om te zorgen dat iedereen weet wat ze moeten doen maakt Isabel handige instructiefilmpjes die ze via WhatsApp rondstuurt. Dankzij Isabel haar educatieve instelling wordt elk lid van de boerderij ook opgeleid tot een echte boer!