Dit zijn onze nieuwe Aardperen!

Dit zijn ze! Onze nieuwe Aardperen.

We hebben fantastisch nieuws! We hebben namelijk 4 nieuwe aardpeer boeren!

In een samenwerking met Stichting De Plaatsen Nederland en Brabants Bodem gaan we in het Van Gogh Nationaal Park deze vier boeren ondersteunen met toegang tot grond! Zodat zij de omgeving een stukje mooier, gezonder en beter kunnen maken.

Met trots stellen we ze aan je voor:

Herenboeren de Langstraat

Dit vrolijke stel is het bestuur van Herenboeren de Langstraat! Een hele warme groep mensen die in de Langstraat (rondom Waalwijk) willen landen met hun boerderij. Daarvoor zijn ze nu op zoek naar grond. Daar helpen we ze maar al te graag bij! Benieuwd naar wat ze allemaal van plan zijn? Lees hier meer over deze Herenboerderij! 

Sander & Maaike – De Buitenbrigade

Denk je aan de Buitenbrigade dan denk je aan Sander en Maaike. Deze twee pioniers brengen je terug in verbinding met de natuur. Dat doen ze door het bouwen van hun modulaire boerderij, met in het centrum de tuinderij gecombineerd met agroforestry en vee. Maar wat het nog bijzonderder maakt is dat Maaike haar praktijk van de buitenpsychologie Mind My Nature gaat combineren met de plek die ze gaan creëren. Zo verbinden ze mens en natuur. Benieuwd naar alle plannen? Lees hier meer over de Buitenbrigade.

Familie Linschoten – De Doortjeshoeve

Ontmoet de familie Linschoten, deze gepassioneerde biologische melkboeren zijn op zoek naar een extra stuk land. Al jaren ondernemen ze deels op het land van anderen, dit kost veel tijd en is helemaal niet praktisch. Pas als ze deze losse stukken in eigen langdurig beheer hebben kunnen ze met zorg de omgeving gezond houden. Daar helpen we ze graag bij! We gingen bij ze langs, lees hier het interview!

Anouk & Lucien – Het Diessens Broek
 

Dit zijn Anouk en Lucien samen met hun dochter Juul. Zij bouwen hard aan een kenniscentrum voor agroforestry, in combinatie met hun 20 koeien. Het kenniscentrum moet de broedplaats worden voor collega boeren om te leren, geïnspireerd te worden en te doen! Nu alleen nog die 20ha extra grond, waarmee ook de rest van hun prachtige plannen gerealiseerd kunnen worden!  Lees hier meer.. 

Momenteel zijn we deze nieuwe Aardperen aan het klaarstomen om na de zomer een nieuwe financieringsronde te doen. Daarover later meer!