Op 16 december feestelijke aftrap grondaankoop voor vijf toekomstboeren.

Aardpeer geeft samen met boeren en burgers het startschot voor grondaankopen voor natuurvriendelijke boeren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Friesland.

Driebergen, 9 december 2021 – Op donderdag 16 december 2021 geeft beweging Aardpeer het startschot om grond veilig te stellen voor vijf natuurvriendelijke boeren en voedselinitiatieven. Het startschot voor ‘Samen voor Grond II’ is een uitnodiging voor iedereen met een groen hart om bij te dragen aan een gezonde voedselproductie voor de komende generaties.

Aardpeer, samen voor grond – is een initiatief van Stichting BD Grondbeheer, Stichting Herenboeren NL, Stichting Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre, onderdeel van Triodos Bank. Via Aardpeer worden landbouwgronden voor minimaal zeven generaties veiliggesteld. Op 16 december krijgen burgers de mogelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor vijf natuurvriendelijke boeren.

Het startschot voor Samen voor Grond II: “Maak impact met de Boeren van Morgen” wordt gegeven tijdens een evenement in Pakhuis de Zwijger. Daar vertellen vijf toekomstboeren over het belang van gemeenschap om gezond voedsel te produceren en daarmee bodemleven en biodiversiteit tot leven brengen. Deelnemende initiatieven waarvoor de grond wordt veiliggesteld zijn: Tuinderij De Bosmantel in Andijk, Noord-Holland, CSA Ús Hôf in Sibrandabuorren, Friesland, Herenboerderij Aan den Drecht in Leimuiden, Zuid-Holland, Fruittuin
Fruitweelde in Ingen, Gelderland en De Kleine Aarde in Boxtel, Noord-Brabant.

Online openingsevent

Het startschot vindt plaats op

donderdag 16 december 2021 van 17 – 18 uur vanuit Pakhuis de Zwijger.

Nikki Trip (Aandeelhouders van de Toekomst) zal de avond modereren met als sprekers:

  • Willem Ferwerda (Commonland)
  • Geert van der Veer (Herenboeren NL)
  • Liesbeth Soer (Triodos Regenerative Money Centre)
  • Kees van Biert (BD Grondbeheer)

En met natuurvriendelijke boeren:

  • Willemien Brouwer (Fruitweelde)
  • Johan Janse (De Bosmantel)
  • Isabel Duinisveld (Herenboerderij Aan den Drecht)
  • Bregje Hamelynck (CSA Ús Hôf)

en een muzikaal optreden van Rosa Vendel (De Plaatsen).

Obligaties Samen voor Grond II

Het evenement is ook het moment waarop de verkoop van de ‘Samen voor Grond II’ obligaties van Stichting BD Grondbeheer van start gaat. Naast een duidelijk maatschappelijk rendement leveren de obligaties een jaarlijkse rente van 1,3% op. Met het opgehaalde bedrag wordt landbouwgrond aangekocht voor de vijf initiatieven.

Aardpeer is begin dit jaar van gestart gegaan met een eerste uitgifte van ‘Samen voor Grond’ obligaties uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer. Deze uitgifte was een groot succes. Er werd voor 7,2 miljoen euro
obligaties gekocht. De eerste groep beleggers bestaat uit particulieren, maatschappelijke organisaties zoals
Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Gelderland en institutionele beleggers.

De obligatielening wordt door Stichting BD Grondbeheer aangeboden via de website van DuurzaamInvesteren.nl.