vanschie_aardpeer-3

aardpeer-home 2

aardperen maken de wereld mooier

Als jij gelooft in een wereld waarin we beter en gezonder voedsel produceren, met meer oog voor mens, dier en natuur. Dan is dit het moment om daarin te gaan investeren. Met aardpeer.    

met aardpeer, samen voor grond

Iedereen die een beetje om zich heen kijkt, ziet dat de Nederlandse landbouw uit balans is. Ingeklemd tussen torenhoge grondprijzen, die boeren dwingen om zoveel mogelijk rendement uit hun grond te persen. En het voortschrijdend inzicht, dat hoe we nu met ons land omgaan niet langer kan.

Die impasse willen wij doorbreken met aardpeer. 

Aardpeer is een initiatief van Triodos, Herenboeren, BD Grondbeheer en Wij.land. Alle vier zijn wij al jaren bezig om innovatieve vormen van landbouw te stimuleren, die beter zijn voor de wereld. Daarin zetten we nu een grote, belangrijke stap: meer ruimte creëren in Nederland voor boeren die het echt anders willen doen.

Wij hebben samen een grondfonds opgericht waar iedere Nederlander in kan investeren. De grond die wij zo met z’n allen aankopen, verpachten we aan boeren met een missie. Boeren die de natuur weer centraal willen stellen. Op een bedrijf met een menselijke maat. Samenwerkend met hun directe omgeving. 

hoe werkt het?

aardpeer
koopt grond

Met een combinatie van obligaties, subsidies en donaties

aardpeer
verpacht selectief

Aan boeren die met de natuur mee willen werken

de wereld
is mooier

Omdat er meer natuurvriendelijke boeren zijn.

De boeren betalen geen marktconforme pacht, maar een pacht die haalbaar is volgens de wetten van de natuur.

Dat levert misschien ietsje minder rendement op voor onze obligatiehouders. Maar zo veranderen wij samen wel de wereld. Nu meteen. Want iedere hectare die wij aardperen bezitten, zal voortaan met respect voor grond, natuur, boer en consument beheerd worden.

mensen-2

word ook aardpeer!

Wil jij ook deel zijn van deze aardverschuiving? Wordt dan nu aardpeer! Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van onze voortgang en kunt in september als eerste deelnemen aan ons fonds. Met 500 euro. Of een subliem plan. Doe je mee? 

boer in braak voor pootaardappels met drachtplanten mengsel Bloeiparadijs Lippstadt bij Den Andel; farmer in fallow year before seed potatoes with bees mixture Lippstadt near the village Den Andel

boeren met een missie

Benieuwd naar die boeren met een missie? Klik op de button om er vast twee te ontmoeten.

Ben jij zelf zo’n boer? Mail dan naar boer@aardpeer.nl. We kunnen niet alleen grond aan je verpachten, maar je ook helpen met het ontwikkelen van ideeën en de overstap naar een mooi, duurzaam bedrijf begeleiden.