geef-aarde-aan-volgende-generatie

obligatie eeuwigdurend

Obligatie voor 't leven 🥬

👀 Ben jij op zoek naar een investering voor het leven? 🐝 Met een eeuwigdurende obligatie help je de aarde en stel je grond veilig voor natuurvriendelijke boeren.

Met jouw inleg kopen we grond. Daarop gaan straks groene boeren aan het werk om heerlijk, duurzaam voedsel te produceren. Wanneer een boer stopt, zorgen wij voor een opvolger met een groen hart 💚. Zo leveren we een bijdrage aan een duurzame voedselketen voor de komende generaties. 👶👵🏼

Meedoen met de obligatielening kan vanaf 15 januari 2022 via de website van Aardpeer initiatiefnemer BD Grondbeheer.

Hoe werkt het? 🙋‍♀️

Je kunt één of meerdere obligaties kopen van € 500 per stuk. De obligaties bieden een rente van 1,5%, iedere vijf jaar te indexeren tot een maximum van 4%. De looptijd van de obligaties is eeuwigdurend en de obligaties worden niet afgelost.

Hoe het allemaal begon…
Aardpeer startte begin 2021 met een eerste uitgifte van de Samen voor Grond I obligatie, uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer.  En niet zonder succes! Er kwam nog een ronde. De Samen voor Grond II obligatie was tot februari 2022 verkrijgbaar via het platform DuurzaamInvesteren.nl. Samen met 950 investeerders werd er met beide rondes ruim 10 miljoen euro opgehaald voor natuurvriendelijke boeren door heel Nederland.

De groep investeerders bestaat uit particulieren, institutionele- en maatschappelijke organisaties zoals Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Gelderland.

Maak impact met de boeren van morgen! 💪🏻

Het doel is om voor € 1,25 miljoen aan obligaties uit te geven en grond aan te kopen voor initiatieven die boer, burger en ons voedsel verbinden. 

De vijf boeren die we met de eeuwigdurende obligatie financieren zijn:

Meer weten over onze toekomstboeren? Ga dan naar de ‘boeren met de missie’-pagina waar ze uitgebreid verhaal doen.