Privacyverklaring

privacyverklaring

Aardpeer is een initiatief van vier partijen, Stichting BD Grondbeheer, Stichting Herenboeren NL, Stichting Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre. Aardpeer is een vernieuwend initiatief voor duurzame landbouw: Aardpeer, samen voor grond.Voor Aardpeer is toegang tot grond de sleutel om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem in gang te zetten en te versnellen. Aardpeer is een beweging: een beweging die iedereen, individueel en organisaties in staat stelt om ook Aardpeer te worden en mee te helpen grond voor de komende 7 generaties gezond te maken en te houden.

Graag informeren wij je over de verwerking van jouw persoonsgegevens

Met deze privacyverklaring willen wij je helder informeren hoe wij zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens. Neem je contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt? Deze privacyverklaring – voor het laatst aangepast op 4 december 2020 – is van toepassing op het gebruik van persoonsgegevens door Aardpeer. Stichting Wij.land is namens de initiatiefnemers van Aardpeer de databeheerder van jouw gegevens.

Wij zijn verantwoordelijk voor jouw persoonsgegevens

Stichting Wij.land is namens het initiatief Aardpeer verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en doet dit zorgvuldig. Dit betekent dat we vertrouwelijk met je persoonsgegevens omgaan, maatregelen hebben genomen om je persoonsgegevens te beschermen en je gegevens verwijderen wanneer we deze niet meer nodig hebben voor onze werkzaamheden.

De persoonsgegevens worden verwerkt door: 

Stichting Wij.land
info@aardpeer.nl
Voetangelweg 7
1391 HJ Abcoude
020 811 66 03
Contactpersoon: Eva Fransen

Het moment waarop wij jouw persoonsgegevens ontvangen

Aardpeer ontvangt persoonsgegevens van jou, bijvoorbeeld de gegevens die je aan ons verstrekt via de website van Aardpeer, post, e-mail of telefoon. Daarnaast kunnen wij jouw persoonsgegevens ontvangen via derden in het kader van onze dienstverlening.Je wilt op de hoogte zijn van de activiteiten van Aardpeer en schrijft je in voor een van onze e-mail nieuwsbrieven. Wij ontvangen jouw toestemming met datum, je voornaam, achternaam en e-mailadres. Uiteraard kun je je voor elke nieuwsbrief uitschrijven.

Het kan ook zijn dat je ons informatie verstrekt via visite kaartjes en contactformulieren. Het is mogelijk dat wij jouw persoonsgegevens ontvangen in het kader van verschillende relaties (als particulier, namens een organisatie of bedrijf). Zo kan het zijn dat wij jouw persoonsgegevens ontvangen als contactpersoon van een organisatie, bedrijf of overheid. Voorbeeld: je hebt contact met ons op naam van jouw organisatie.

In dat geval verwerkt Stichting Wij.land jouw persoonsgegevens per (soort) relatie, voor de juiste dienstverlening en om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Doeleinden 

Aardpeer verzamelt persoonsgegevens van jou. Dit doet zij op grond van het feit je toestemming hebt gegeven om dit doen.

Aardpeer verwerkt persoonsgegevens voor goede, efficiënte en verbetering van dienstverlening die bijdraagt aan het kunnen verwezenlijken van onze missie. Daarbij gaat het om de volgende doeleinden:

  • informeren en toesturen van materiaal over onze activiteiten, zoals e-mail nieuwsbrieven
  • werving van deelnemers voor onze activiteiten;
  • onderzoek naar impact en beleving van onze activiteiten;
  • duurzaam en afgestemd betrekken van ons actieve netwerk van deelnemers bij het verwezenlijken van onze missie.

Persoonsgegevens

Aardpeer kan – afhankelijk van de situatie – de volgende categorieën van persoonsgegevens verwerken:

  • voorletters, voorna(a)m(en) en achternaam;
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • postadres
  • bedrijf

Toegang tot de gegevens

De databeheerder van Aardpeer, Stichting Wij.land heeft toegang tot de informatie die u ons verstrekt. Beheerders hebben bijvoorbeeld toegang tot:

  • ingevulde formulieren
  • achtergelaten reacties bij artikelen
  • de lijst met abonnees van de nieuwsbrief.

Hoe lang wij jouw gegevens bewaren

Aardpeer zal jouw persoonsgegevens niet langer verwerken dan noodzakelijk voor de doeleinden die wij in deze privacyverklaring noemen. Dit betekent dat jouw persoonsgegevens bewaard worden zolang zij nodig zijn om de betreffende doelen te bereiken.

Als u aangeeft -om wat voor reden dan ook- geen prijs meer te stellen op onze gemailde informatie, zoals nieuwsbrieven wordt uw data onmiddellijk uit onze actieve bestanden verwijderd.

Hoe wij jouw gegevens beveiligen

Alle persoonlijke informatie die u ons verstrekt, blijft veilig en vertrouwelijk. Wij.land zal uw informatie niet delen met andere bedrijven. We volgen de industrie standaarden om de aan ons verstrekte informatie te beschermen. We slaan al uw informatie veilig op, zowel tijdens verzending en nadat we gegevens hebben ontvangen. Dit beschermt uw gegevens tegen verlies, misbruik en ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, wijziging of vernietiging. We kunnen echter niet garanderen dat we elk risico van misbruik van uw persoonlijke gegevens door anderen met kwade opzet kunnen uitsluiten.

We kunnen uw persoonlijke informatie en / of gebruikersinformatie vrijgeven als ons daarom wordt gevraagd door de politie of enige andere regelgevende of overheidsinstantie die verdachte illegale activiteiten onderzoekt.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens

U heeft ten allen tijde recht om in te zien welke data wij van u opslaan, te verzoeken om die te verwijderen of aan te passen.
Tevens heb jet het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De contactgegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens zijn: Bezuidenhoutseweg 30 (2594 AV) Den Haag; telefoonnummer. 088 – 1805 250.

Cookies

Aardpeer gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en soms ook buiten onze website volgen. Hiermee kunnen wij en derde partijen berichten aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Wat zijn cookies? Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer u één van onze websites of apps gebruikt. Cookies identificeren een internetgebruiker niet persoonlijk, maar de computer van een gebruiker wordt wel geïdentificeerd. Door gebruik te maken van cookies zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:

  • het surfen op de websites van Aardpeer makkelijker voor jou wordt;
  • we kunnen meten hoe onze websites en apps worden gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren;
  • we kunnen registreren hoe vaak een bericht wordt vertoond om zo de berichten beter op jouw behoeften en interesses af te stemmen en te voorkomen dat je een bepaald bericht te vaak ziet.

Alle grote internetbrowsers bieden de mogelijkheid om de cookies die geïnstalleerd zijn op jouw computer of mobiel toestel te beheren. Indien je niet wilt dat onze website cookies plaatst op jouw computer kun je deze gemakkelijk beperken of wissen door jouw mobiele of browser-instellingen aan te passen. Je kunt jouw mobiele of browser-instellingen ook zo instellen dat je telkens een melding krijgt wanneer je een cookie ontvangt op jouw computer of toestel, zodat je kunt beslissen of je deze cookie wenst te accepteren of niet.

Wij merken op dat wanneer je bepaalde cookies uitschakelt waarvan wij gebruikmaken, de mogelijkheid bestaat dat bepaalde onderdelen van onze website minder goed functioneren en je niet langer een optimale gebruikservaring zal genieten.

Andere websites

Onze website bevat links naar andere websites, dit kunnen onze partners, YouTube-video’s of andere websites zijn. Onze privacyverklaring is alleen van toepassing op de Aardpeer website. Dus wanneer u deze links naar andere websites gebruikt, dient u ook hun privacyverklaring te raadplegen als u volledig op de hoogte wilt zijn van hun privacy beleid.

Google Analytics

We volgen de pagina’s die u bezoekt via Google Analytics. We verzamelen geaggregeerde gegevens om te controleren hoe onze website functioneert en hoe we uw online-ervaring kunnen verbeteren We delen niet bewust informatie met bedrijven zoals Google.

Wijzigingen privacyverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 4 december 2020. Aardpeer kan deze privacyverklaring aanpassen. Nieuwe versies worden altijd op de website gepubliceerd. Wij raden je daarom aan om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je op de hoogte blijft van wijzigingen.