Vacature voor freelancer: Communicatie en campagnes (24 uur per week)

Met aardpeer bouwen we aan de duurzame toekomst van de voedsel- en landbouwsector in Nederland: Een gezonde bodem speelt in de transitie van de landbouwsector een cruciale rol en daarom staat deze bij aardpeer centraal. Aardpeer verbindt boeren, burgers, overheid en bedrijven en wil toegang tot grond voor waarden-gedreven boeren vergroten.

Bij aardpeer heerst een ‘doen’-mentaliteit: Liefst veel ondernemen. We zijn gestart in 2021 en hebben inmiddels 2 keer een uitgifte van obligaties gedaan, waarmee we EUR 10 miljoen hebben aangetrokken en voor 10 prachtige initiatieven betaalbare toegang tot grond hebben gerealiseerd. Het kernteam bestaat uit 5 personen die het als hun persoonlijke missie zien om aardpeer tot een succes te brengen. Zij zijn op zoek naar een duizendpoot die helpt in de uitvoering.
Aardpeer is per direct op zoek naar iemand die op freelance basis verantwoordelijkheid wil nemen voor:

COMMUNICATIE & CAMPAGNES
(24 uur per week)

Aardpeer heeft geld ontvangen om in de komende jaren de organisatie ‘op stoom’ te krijgen. We zoeken iemand die affiniteit heeft met de missie en doelstellingen van aardpeer, en de achterban en geïnteresseerden van aardpeer wil informeren en betrekken via campagnes en activiteiten, de ‘socials’ wil onderhouden en de marketing en communicatie strategie verder uitwerkt en uitvoert.

Hoe ziet werken bij aardpeer eruit en hoe werken we samen? Het kernteam komt elke vrijdag online samen voor een wekelijkse check-in en over alle lopende zaken. De vaste ‘(mede)werkers’ (3) spreken een dag in de week af op een nader te bepalen locatie (Driebergen, of een andere passende locatie). Op die dag gaan we samen aan het werk aan de lopende projecten en verdelen we de taken voor de week. Verder kun je je werkzaamheden redelijk vrij indelen. We houden nauw contact met elkaar, ook over actueel nieuws en hoe we daar als Aardpeer op in kunnen spelen. Als ‘werkers’ en kernteam spreken we eens per kwartaal op locatie af, om de voortgang te bespreken, de koers voor de komende 2 kwartalen uit te zetten en onze visie en strategie aan te passen waar nodig op basis van de inzichten.

Hoe ziet jouw takenpakket er uit?

 • Je werkt zowel met je hoofd als met je handen: je vindt het leuk om de beste communicatie, campagne en social media strategie voor onze missie te bedenken en hierop analyses uit te voeren maar je voert die vooral ook uit. De omvang van ons team leent zich niet voor specialisatie en er zijn nu vooral veel handen nodig. Je kerntaken omvat ook het samenwerken met de verbonden organisaties en het met hen afstemmen hoe de communicatiekanalen en netwerken zo effectief mogelijk kunnen samenwerken voor de gezamenlijke missie.
 • We zitten in de startfase. Dat betekent dat er nog weinig vast gestructureerd of gepland is en er vooral van je gevraagd wordt om het initiatief een stap vooruit te helpen. Dat kan dus heel operationeel zijn, bijvoorbeeld het verzenden van pakketjes rondom een campagne (of het organiseren van voldoende vrijwilligers die dat met je willen oppakken), de emailbox bijhouden, onze ‘socials’ bijhouden, inspelen op actualiteiten etc.
 • Je denkt mee over een Social Media strategie en voert deze uit op onze kanalen.
 • Je denkt mee over (en bereid creatieve content voor) de inhoud/vormgeving van communicatie voor het enthousiasmeren van onze achterban, geïnteresseerden en professionele netwerk.
 • Je ontwerpt campagnes en voert deze ook uit. Je coördineert het overleg met extern ingehuurde professionals (bijv. rondom campagnes) en zorgt dat deze qua planning en budget tijdig en zorgvuldig worden uitgevoerd.
 • Je maakt presentaties, campagnes, presentaties, bijeenkomsten, video’s, website, blogs, workshops, nieuwsbrieven etc.

En wat vragen we van jou?

 • Communiceren is echt jouw vak! Je hebt een sterke verbinding met de missie en doelstellingen van aardpeer en bent gemotiveerd om al jouw kennis en vaardigheden hiervoor in te zetten.
 • Je hebt ervaring met eindredactie en met het maken van content (interviews, nieuwsberichten, korte artikelen). Ervaring met (audio)visuele communicatie is een pre;
 • Je hebt daar via je studie en ervaring ook al ervaring mee opgedaan, ervaring met WordPress, Mailchimp, Facebook-/Linkedin-advertenties en Google Analytics is een pre.
 • Je bent HBO of WO geschoold (of door ervaring een vergelijkbaar niveau verkregen) en hebt al enige werkervaring (tijdens of na je studie).
 • Je bent flexibel in de uren en de werkzaamheden die we van je vragen, aangezien we nog in de startfase zijn en soms ook in het weekend of in de avonduren bijeenkomsten organiseren of aan deelnemen.
 • Je gevoel voor taal en stijl is uitstekend. Je weet aardpeer een eigen ‘look’, gevoel en geluid te geven.
 • Gezien je rol is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt, niet bang bent om dagdagelijkse beslissingen zelfstandig te nemen.
 • Je bent goed in staat jezelf in balans te houden en grenzen te stellen.
  Je bent vloeiend in Nederlands en bij voorkeur schrijf en spreek je ook uitstekend Engels;
 • Je beschouwt daadkracht, positieve communicatie, het zoeken naar verbinding en doorzettingsvermogen als je kernkwaliteiten.

Cultuur
Aardpeer heeft in haar kernteam een heldere cultuur: Actiegericht, directe communicatie, doen wat mogelijk en haalbaar is, een positieve grondhouding en ‘we stand together’! We hebben in de afgelopen jaren meerdere mensen aan boord gehad die met ons 1 of meerdere taken hebben opgepakt en daarvan hebben we geleerd dat dit veel vraagt van je zelfstartend vermogen, veelzijdigheid en motivatie. We nemen verantwoordelijkheid voor ons eigen werk en nemen ieder de rollen op die passen bij achtergrond, netwerk en kernkwaliteiten.

Wat een prachtig initiatief! Wat krijg ik er voor terug?
Aardpeer biedt jou de unieke kans een radicaal nieuw model voor landbouwgrond te ontwikkelen; met de support vanuit de initiatiefnemers. Daarnaast zorgt aardpeer voor een passende vergoeding en aanvullende voorwaarden o.b.v. een freelance constructie.

OK, ik heb er zin in! Top. Stuur dan gauw een mailtje naar info@aardpeer.nl met alles wat wij nodig hebben om heel nieuwsgierig naar jou te worden (in elk geval motivatie + cv)! En check vooral www.aardpeer.nl! Tot gauw?