aarde-tom-baas

Vacature voor freelancer: Uitvoerende Duizendpoot (24-36 uur per week)

Met aardpeer bouwen we aan de duurzame toekomst van de voedsel- en landbouwsector in Nederland: Een gezonde bodem speelt in de transitie van de landbouwsector een cruciale rol en daarom staat deze bij aardpeer centraal. Aardpeer verbindt boeren, burgers, overheid en bedrijven en wil toegang tot grond voor waarden-gedreven boeren vergroten. 

Bij aardpeer heerst een ‘doen’-mentaliteit: Liefst veel ondernemen. We zijn gestart in 2021 en hebben inmiddels 2 keer een uitgifte van obligaties gedaan, waarmee we EUR 10 miljoen hebben aangetrokken en voor 10 prachtige initiatieven betaalbare toegang tot grond hebben gerealiseerd. Het kernteam bestaat uit 5 personen die het als hun persoonlijke missie zien om aardpeer tot een succes te brengen. Zij zijn op zoek naar een duizendpoot die helpt in de uitvoering.

Aardpeer is per direct op zoek naar een freelance:

UITVOERENDE DUIZENDPOOT
(24-36 uur per week)

Aardpeer heeft geld ontvangen om de organisatie ‘op stoom’ te krijgen. We zoeken iemand die de tijd en energie heeft om in deze startfase een breed pakket aan uitvoerende werkzaamheden op te pakken. Iemand die ‘handen’ en energie kan brengen in het faciliteren van de vele ideeën van een betrokken, enthousiast en inspirerend kernteam. 

Hoe ziet werken bij aardpeer eruit en hoe werken we samen? 

 • Het kernteam komt elke vrijdag online samen voor een wekelijkse check-in en over alle lopende zaken.
 • De vaste ‘(mede)werkers’ (3) spreken een dag in de week af op een nader te bepalen locatie (Driebergen, of een andere passende locatie). Op die dag gaan we samen werken aan lopende projecten en verdelen we de taken voor de week. Verder kun je je werkuren redelijk vrij indelen.
 • Als ‘werkers’ en kernteam spreken we eens per kwartaal op locatie af, om de voortgang te bespreken (en wat we daarvan kunnen leren), de koers voor de komende 2 kwartalen uit te zetten en onze visie en strategie aan te passen waar nodig op basis van de inzichten.

Hoe ziet jouw takenpakket er uit?

 • Je werkt zowel met je hoofd als met je handen: je vindt het leuk om de beste strategie voor onze missie te bedenken, analyses uit te voeren maar je voert die vooral ook mede uit. De omvang van ons team leent zich (nog) niet voor specialisatie en er zijn nu vooral veel handen nodig.
 • Je kerntaken zijn: (mede) verantwoordelijkheid dragen voor het uitvoeren van de strategie van aardpeer, planning en projectmanagement, netwerk opbouwen en onderhouden, financiële en inhoudelijke rapportages aan onze financiers etc. Veelzijdig en organisatorisch werk dus, maar vooral ook werk waarbij je gevraagd wordt te doen wat er nodig is om het initiatief een stap vooruit te helpen.
 • Dat betekent dus ook dat werkzaamheden die we van je vragen heel simpel en operationeel zouden kunnen zijn (emailbox bijhouden, pakketjes voor campagne op de post doen, administratie bijhouden), maar ook dat je gevraagd wordt mee te denken over financiele producten, het ontwerpen van rapportages, het opzetten van een goede samenwerking met de verbonden organisaties. 

En wat vragen we van jou?

 • We werken in het domein van de voedsel- en landbouwtransitie. Daarin mobiliseren we geld zodat we grond aan kunnen kopen en veilig stellen om deze grond vervolgens in beheer te geven aan aardpeer boeren. Met deze insteek is het fijn wanneer je in je studie, kennis, netwerk of werkzaamheden al met 1 of meerdere onderdelen van dit domein in contact bent geweest.
 • Je hebt een sterke verbinding met de missie en doelstellingen van aardpeer en bent nieuwsgierig en gemotiveerd om dit verder te ontwikkelen.
 • Je bent HBO of WO geschoold (of door ervaring een vergelijkbaar niveau verkregen) en hebt al enige werkervaring (tijdens of na je studie).
 • Je bent flexibel in de uren en de werkzaamheden die we van je vragen, aangezien we nog in de startfase zijn en soms ook in het weekend of in de avonduren bijeenkomsten organiseren of aan deelnemen.
 • Naast organisatievaardigheden zijn communicatievaardigheden belangrijk.
 • Gezien je rol is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt, niet bang bent om dagdagelijkse beslissingen zelfstandig te nemen. Je voelt feilloos aan wanneer je even moet overleggen en wanneer je lekker door kunt gaan. Je hebt het vertrouwen dat er geen domme vragen gesteld kunnen worden en hebt nieuwsgierigheid naar wat er op je pad komt. Tegelijkertijd: Je bent goed in staat jezelf in balans te houden en grenzen te stellen.
 • Je bent vloeiend in Nederlands en bij voorkeur schrijf en spreek je ook uitstekend Engels;
 • Je beschouwt daadkracht, positieve insteek, het zoeken naar verbinding en doorzettingsvermogen als je kernkwaliteiten. 

 

Cultuur

Aardpeer heeft in haar kernteam een heldere cultuur: Actiegericht, directe communicatie, doen wat mogelijk en haalbaar is, een positieve grondhouding en ‘we stand together’! We hebben in de afgelopen jaren meerdere mensen aan boord gehad die met ons 1 of meerdere taken hebben opgepakt en daarvan hebben we geleerd dat dit veel vraagt van je zelfstartend vermogen, veelzijdigheid en motivatie. We nemen verantwoordelijkheid voor ons eigen werk en nemen ieder de rollen op die passen bij achtergrond, netwerk en kernkwaliteiten. 

 

Wat een prachtig initiatief! Wat krijg ik er voor terug?

Aardpeer biedt jou de unieke kans een radicaal nieuw model voor landbouwgrond te ontwikkelen; met de support vanuit de initiatiefnemers. Daarnaast zorgt aardpeer voor een passende vergoeding en aanvullende voorwaarden o.b.v. een freelance constructie. 

 

OK, ik heb er zin in! Top. Stuur dan gauw een mailtje naar info@aardpeer.nl met alles wat wij nodig hebben om heel nieuwsgierig naar jou te worden (in elk geval motivatie + cv)! En check vooral www.aardpeer.nl! Tot gauw?