De Hondspol
De hectares van de zorgboerderij Hondspol zijn meer dan grond: het is een vruchtbare bodem waar we nu en in de toekomst van kunnen oogsten en leven.
De Hondspol
De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en cliënten (meewerkers genoemd) vormen een hecht team.
Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de tuin telen ze een grote diversiteit aan groenten. In de kruidenrijke weilanden grazen onze zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, die de medewerkers op het eigen erf verwerken tot dagverse zuivel en boerenkaas. Het landschap houden ze levendig met houtwallen, bloemenranden en paddenpoelen. De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van de producten.
Op de Hondspol werken ze vanuit de antroposofische visie. In de landbouw is dat zichtbaar in de biodynamische bedrijfsvoering. In de woon-werkgemeenschap is dat herkenbaar in de jaarfeesten en holistische kijk op plant, dier, mens en aarde.
BD Grondbeheer & Aardpeer zijn hoeder van 44,6 hectare en ziet erop toe dat de grond nu en in de toekomst biodynamisch wordt bewerkt. Naast deze huiskavel pachten ze nog circa 30 hectare biologische en biodynamische grond bij andere organisaties en particulieren.
evenementen
Wij veranderen de wereld, en jij kan er bij zijn! Iedereen die wil bijdragen aan een vitale bodem, gezond eten en grotere soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, is welkom.
laatste nieuws
Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

Boer Brunia: Pionier in natuurvriendelijke melkveehouderij
- Op bezoek bij boer Brunia, die met de grond die we via Aardpeer hebben verworven zijn bio-dynamische boerderij draaiende houdt. Dankzij de steun van onze obligatiehouders zorgt Jaring ervoor dat zijn Friese Roodbont koeien grazen in een gezonde, biodiverse omgeving. Hij laat hij zien dat het kan: gezond voor de natuur én voor de boer. Daarom startte we een actie: door donaties willen we 1 hectare grond volledig vrij maken. Zodat het voor altijd natuurvriendelijk kan blijven. En jij kan daarbij helpen, doneer een Stukkie Grond en maak een verschil voor natuur, boer en de toekomst! Help je mee?

Het is niet makkelijk om boer te worden
- Dankzij de tussenkomst van Aardpeer kon Jelle Knoot (28) het boerenbedrijf van zijn opa overnemen. Inmiddels werkt hij vijf jaar gecertificeerd biologisch. Hoe gaat het met de biodiversiteit? En welke dromen heeft hij voor de toekomst? Geert van der Veer, oprichter van Herenboeren Nederland en mede-initiatiefnemer van Aardpeer, ging met Jelle in gesprek over de hobbels en drijfveren.

Impactrapport
- Wat is de impact van de Aardpeer aanpak? Wat gebeurt er als we betaalbare grond beschikbaar stellen aan boeren, die met voedselproductie de bodem en biodiversiteit willen herstellen? We vertellen je graag wat de ecologische, sociale en economische impact is die we maken. Daarom presenteren we je: Het Aardpeer Impactrapport!
