Maak kennis met Aardpeer Jurjen
Maak kennis met onze nieuwe Aardpeer Jurjen Groot. Per 1 maart versterkt hij het Aardpeer team. Jurjen zal zich inzetten voor de Aardpeer beweging door zoveel mogelijk boeren aan betaalbare grond te helpen! @Jurjen, welkom!
Mijn naam is Jurjen Groot. Als mede-oprichter van social enterprise de De Clique heb ik er de afgelopen jaren aan gewerkt om stedelijke voedselresten uit de verbrandingsoven te houden en deze gecomposteerd weer terug te geven aan de bodem. Minder CO2 in de lucht en gezonde voeding voor de bodem. Ik leerde hoe belangrijk een gezonde bodem is voor al het leven op aarde – en hoe slecht het is gesteld met de bodemkwaliteit in Nederland. Het goede nieuws is dat er enorm veel verbetering mogelijk is. En daarmee heropleving van biodiversiteit, meer CO2 opname en verbetering van de waterkwaliteit. Alle boeren die natuurvriendelijk willen boeren kunnen samen een enorme positieve bijdrage leveren aan herstel van de bodem. Ik kijk er enorm naar uit om met het team van Aardpeer en de Samen voor Grond beweging zoveel mogelijk van deze boeren aan betaalbare grond te helpen! Bij Aardpeer ga ik grond verzetten op alle terreinen waar dat nodig is, zoals bij het inzichtelijk maken van de bodemverbetering, de inrichting van het computersysteem en de governance. Ik woon op de Utrechtse heuvelrug, dichtbij de grens tussen bos en weiland. In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin en moestuin, ga ik met mijn gezin de natuur in en ik hou van kunst.
laatste nieuws
Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!
Het is niet makkelijk om boer te worden
- Dankzij de tussenkomst van Aardpeer kon Jelle Knoot (28) het boerenbedrijf van zijn opa overnemen. Inmiddels werkt hij vijf jaar gecertificeerd biologisch. Hoe gaat het met de biodiversiteit? En welke dromen heeft hij voor de toekomst? Geert van der Veer, oprichter van Herenboeren Nederland en mede-initiatiefnemer van Aardpeer, ging met Jelle in gesprek over de hobbels en drijfveren.
Impactrapport
- Wat is de impact van de Aardpeer aanpak? Wat gebeurt er als we betaalbare grond beschikbaar stellen aan boeren, die met voedselproductie de bodem en biodiversiteit willen herstellen? We vertellen je graag wat de ecologische, sociale en economische impact is die we maken. Daarom presenteren we je: Het Aardpeer Impactrapport!
Help de Jonge Voedselbosboeren mee met planten
- Het is tijd om op de 13 hectare grond in Elst een voedselbos aan te planten. De Jonge Voedselbosboeren telen hier straks noten, fruit en meerjarige groenten. "We kijken er enorm naar uit om dit najaar samen met jullie eindelijk te gaan planten!" Help jij mee?