
Op bezoek bij Willemien
In onze zoektocht naar hoe we onze impact gaan meten gaan we langs bij verschillende van onze Aardpeerboeren. Om met ze in gesprek te gaan, te horen hoe het gaat en te vragen hoe zij, de expert, impact zouden meten. Ons eerste bezoek is aan Willemien, onze jongste Aardpeerboerin met haar bedrijf Fruitweelde.
Op bezoek bij Fruitweelde
Als we bij Fruitweelde aankomen heeft Willemien net een koffiepauzesamen met haarteam van plukkers. Dus schuiven we aan! We raken in gesprek met haar team, dat al snel verstoord wordt door een vrachtwagen van Odin, dieeen lading fruit komt ophalen. Na het afgeven van heel wat frambozen schuift Willemien weer aan tafel. Na een gesprek over de impact op Fruitweelde, waar je later meer over leest, wandelen we richting de fruitstruiken.We zien een groene kikker wegspringen en bij de frambozenplanten waar we langslopenvliegen meerdere soorten bijen,zweefvliegen, vlinders en andere insecten.
Bij de vraag wat Willemien haar plannen zijn begint ze trots te vertellen:
“Ik wil hier een klein paradijsje creëren, waar mensen die hier werken en langskomen blijvan worden.Waar goed voor de bodemgezorgd wordt, zonder zware machines. Een bedrijf vol biodiversiteit dat financieel goed loopt.”
Nu we het toch over biodiversiteit hebben, hier komen naast vele insecten ook ringslangen, wezels, fazanten, hazen, kieviten en grutto’s op bezoek!
2 jaar geleden hebben we met de Samen voor Grond 2 obligatie de grond gekocht die we nu verpachten aan Willemien, iets wat ze op haar jonge leeftijd niet zelf had kunnen doen. Het is wel hard werken op Fruitweelde, van repareren tot planten en oogsten. Maar als we haar vragen of ze mee wil werken aan impactmetingen reageert ze al dat ze het enorm leuk vinden als de Aardpeer community hierbij helpt!
We maakten ook een leuk filmpje met Willemien:
laatste nieuws
Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

Boer Brunia: Pionier in natuurvriendelijke melkveehouderij
- Op bezoek bij boer Brunia, die met de grond die we via Aardpeer hebben verworven zijn bio-dynamische boerderij draaiende houdt. Dankzij de steun van onze obligatiehouders zorgt Jaring ervoor dat zijn Friese Roodbont koeien grazen in een gezonde, biodiverse omgeving. Hij laat hij zien dat het kan: gezond voor de natuur én voor de boer. Daarom startte we een actie: door donaties willen we 1 hectare grond volledig vrij maken. Zodat het voor altijd natuurvriendelijk kan blijven. En jij kan daarbij helpen, doneer een Stukkie Grond en maak een verschil voor natuur, boer en de toekomst! Help je mee?

Het is niet makkelijk om boer te worden
- Dankzij de tussenkomst van Aardpeer kon Jelle Knoot (28) het boerenbedrijf van zijn opa overnemen. Inmiddels werkt hij vijf jaar gecertificeerd biologisch. Hoe gaat het met de biodiversiteit? En welke dromen heeft hij voor de toekomst? Geert van der Veer, oprichter van Herenboeren Nederland en mede-initiatiefnemer van Aardpeer, ging met Jelle in gesprek over de hobbels en drijfveren.

Impactrapport
- Wat is de impact van de Aardpeer aanpak? Wat gebeurt er als we betaalbare grond beschikbaar stellen aan boeren, die met voedselproductie de bodem en biodiversiteit willen herstellen? We vertellen je graag wat de ecologische, sociale en economische impact is die we maken. Daarom presenteren we je: Het Aardpeer Impactrapport!
