Geef 'n stukkie grond deze valentijn
Als fris tegengeluid op het kopen van rozen dat door Valentijnsdag wordt aangewakkerd, roept Aardpeer op om je geliefde ’n stukkie grond cadeau te geven. Daarmee vier je niet alleen de liefde voor elkaar maar óók je liefde voor de aarde.
Als fris tegengeluid op het kopen van rozen dat door Valentijnsdag wordt aangewakkerd, roept Aardpeer op om je geliefde ’n stukkie grond cadeau te geven. Daarmee vier je niet alleen de liefde voor elkaar maar óók je liefde voor de aarde.
Want de roos 🌹 staat ter discussie: op de lelie na wordt in de rozenteelt de grootste hoeveelheid bestrijdingsmiddelen gebruikt in Nederland. Met grote gevolgen voor bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit in teeltgebieden.
Met de opbrengst van het symbolische valentijnscadeau wordt landbouwgrond veiliggesteld voor natuurvriendelijke tuinders, boeren en voedselinitiatieven. Zij herstellen met veel liefde de bodem én geven biodiversiteit een boost.
De ontvanger van ’t ‘stukkie grond’ krijgt per post een certificaat met ’t stukkie vrijgekochte grond, een Aardpeer broodzak van biologisch katoen en een kaartje met een persoonlijk bericht van de gever.
💗 De ‘stukkies grond’ zijn vanaf 35 euro verkrijgbaar💗
laatste nieuws
Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!
Het is niet makkelijk om boer te worden
- Dankzij de tussenkomst van Aardpeer kon Jelle Knoot (28) het boerenbedrijf van zijn opa overnemen. Inmiddels werkt hij vijf jaar gecertificeerd biologisch. Hoe gaat het met de biodiversiteit? En welke dromen heeft hij voor de toekomst? Geert van der Veer, oprichter van Herenboeren Nederland en mede-initiatiefnemer van Aardpeer, ging met Jelle in gesprek over de hobbels en drijfveren.
Impactrapport
- Wat is de impact van de Aardpeer aanpak? Wat gebeurt er als we betaalbare grond beschikbaar stellen aan boeren, die met voedselproductie de bodem en biodiversiteit willen herstellen? We vertellen je graag wat de ecologische, sociale en economische impact is die we maken. Daarom presenteren we je: Het Aardpeer Impactrapport!
Help de Jonge Voedselbosboeren mee met planten
- Het is tijd om op de 13 hectare grond in Elst een voedselbos aan te planten. De Jonge Voedselbosboeren telen hier straks noten, fruit en meerjarige groenten. "We kijken er enorm naar uit om dit najaar samen met jullie eindelijk te gaan planten!" Help jij mee?