Dit zijn onze nieuwe Aardperen!

Maak kennis met onze nieuwe 4 Aardpeer boeren: Herenboeren Langstraat, De Buitenbrigade, Doortjeshoeve en Het Diessens Broek. Samen met Brabants Bodem en De Plaatsen gaan we hen helpen met hun grondvraagstuk in Het Van Gogh Nationaal Park. Lees hier meer over de initiatieven!

Maak kennis met toffe peer Simone Lips

Maak kennis met nieuwe Aardpeer Simone Lips. Per 1 maart versterkt zij het Aardpeer team. Simone gaat de Aardpeer community opvrolijken met evenementen, webinars en inspiratie. @Simone, welkom!

Maak kennis met toffe peer Jurjen Groot

Maak kennis met onze nieuwe Aardpeer Jurjen Groot. Per 1 maart versterkt hij het Aardpeer team. Jurjen zal zich inzetten voor de Aardpeer beweging door zoveel mogelijk boeren aan betaalbare grond te helpen! @Jurjen, welkom!

aarde-tom-baas

Vacature voor freelancer: Uitvoerende Duizendpoot (24-36 uur per week)

Je kerntaken zijn: (mede) verantwoordelijkheid dragen voor het uitvoeren van de strategie van aardpeer, planning en projectmanagement, netwerk opbouwen en onderhouden, financiële en inhoudelijke rapportages aan onze financiers etc. Veelzijdig en organisatorisch werk dus, maar vooral ook werk waarbij je gevraagd wordt te doen wat er nodig is om het initiatief een stap vooruit te helpen.

Steun het Groenboerenplan!

Het Groenboerenplan, de 10 aanbevelingen van natuurvriendelijke boeren voor een transitie in de landbouw, heeft een eigen website. Hier kun je het toekomstperspectief voor de landbouw lezen én steunen!

Met De Plaatsen kan iedereen investeren in het voedselsysteem van morgen.

Stichting Plaatsen Nederland werkt samen met Aardpeer aan een duurzamer gebruik van onze bodem Dat doet deze stichting onder andere door minimaal vier Plaatsen te ontwikkelen. Boeren leren daar over en werken aan een regeneratief voedselsysteem; niet alleen maar altijd met systeemspelers als banken, afzetcoöperaties, supermarkten en niet te vergeten burgers. Deze brede beweging krijgt letterlijk grond onder de voeten op verschillende Plaatsen, te beginnen met De Kleine Aarde in Boxtel.

Aardpeer, Samen voor Grond haalt 2,9 miljoen euro op voor aankoop van grond voor vijf natuurvriendelijke landbouwbedrijven.

Driebergen 28 maart 2022 – Ruim 250 investeerders hebben voor 2,9 miljoen euro ingeschreven op de Samen voor Grond II obligatielening van Stichting BD Grondbeheer. Met de inleg wordt 35 ha landbouwgrond aangekocht voor de transitie naar een natuurvriendelijke voedselproductie, een gezondere bodem en meer biodiversiteit. Het gaat om vijf bedrijven in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Friesland die allen een sterke binding hebben met de gemeenschap waarvoor zij op natuurvriendelijke wijze voedsel produceren.

aarde-tom-baas

Wormentelling 2022

Hoe gezond is jouw grond? Doe mee met de Wormentelling! ???? CurioUs? en bioloog Jeroen Onrust organiseren op 9 en 10 april een Wormentelling voor agrariërs én voor tuiniers, natuurliefhebbers, scholieren en iedereen die een schep heeft en niet bang is voor vieze handen. Dat de regenworm belangrijk is voor bodemkwaliteit en biodiversiteit, weten we. …

Wormentelling 2022 Lees meer »

bloemen-met-blauwe-lucht

Vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid in de financiële sector

Op Internationale Vrouwendag organiseert WIFS een evenement over vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid in de financiële sector. Nina van der Giessen (Aardpeer) vertelt daar hoe iedereen kan bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem. Met het oog op de toekomst verschuift ook de balans in de financiële sector met betrekking tot duurzaamheid en vrouwelijk leiderschap. Welke vrouwen zijn de pioniers op dit …

Vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid in de financiële sector Lees meer »